Gelaatsverzorging

Gelaatsverzorging Dr. Baumann

Uitstekende verdraagbaarheid

De laatste jaren komen er meer en meer allergieën voor. Allergische reacties zijn nooit 100% uit te sluiten. Toch kan door een wetenschappelijk gefundeerde keuze van de ingrediënten de waarschijnlijkheid van een allergie tot een minimum beperkt worden. Parfums, een aantal essentiële oliën en conserveringsmiddelen behoren tot de belangrijkste oorzaken van allergieën. Ook al verdraagt u deze en andere allergenen zogezegd goed, kan het goed zijn dat je na een aantal weken, maanden of jaren toch nog allergische reacties ontwikkelt. Dr. Baumann Cosmetic heeft belangrijk wetenschappelijk onderzoek verricht en ontwikkelde producten die zonder parfum toch een aangename geur hebben en zonder conserveringsmiddelen toch langdurig houdbaar zijn.

Een mooiere en gezondere verzorging voor je huid

De producten van Dr. Baumann bevatten waardevolle plantaardige natuuroliën in plaats van minerale oliën zoals paraffine, dat afkomstig is van aardolie. Wie wil dit op zijn huid smeren?!

Deze minerale oliën worden door hun lage kostprijs zeer vaak in cosmetische producten gebruikt. Ze vormen een film op de huid die het herstel van de natuurlijke huidbarrière kan afremmen of verhinderen. Indien je stopt met deze verzorging op basis van minerale olie kan de huid aanvankelijk uitgedroogd en schraal aanvoelen. Het is zeer belangrijk dat u beseft dat de oorzaak ligt bij uw vorige producten. De huid is namelijk uit balans en het is noodzakelijk dat u uw huid de tijd geeft om te herstellen.

Zet dus zeker de verzorging met Dr. Baumann verder. U zal zien dat uw huid na deze herstelperiode er gezonder zal uitzien doordat ze terug voldoende vocht opneemt.

Ingrediënten die je zeker moet vermijden in je verzorging

Voor de bescherming van de consument is het een wettelijke vereiste dat de in cosmetica gebruikte ingrediënten op de verpakking worden vermeld (INCI). Indien u als consument niet vertrouwd bent met de gebruikte terminologie kunt u zich vast behelpen met deze verklarende lijst. U kunt er enkele in cosmetica veel gebruikte conserveringsmiddelen, geurstoffen en op petroleum gebaseerde minerale oliën mee herkennen. Zo kunt u ze in het belang van de gezondheid van uw huid ook vermijden. Bedenk dat enkel indien uw huid langdurig gezond blijft ze ook langdurig mooi zal blijven.