Massage

Zweedse massage

Wat

Zweedse massage is een klassieke massage met olie op de blote huid waarbij vooral gestreken, gekneed, geschud en zacht geklopt wordt.

Voordelen

De voordelen van deze massage zijn talrijk: door de wrijving worden dode huidcellen verwijderd, talgophopingen worden losgemaakt, de bloedcirculatie wordt verbeterd, afvalstoffen worden afgevoerd en eventuele pijn vermindert door de stimulans van bepaalde zenuwvezels en de verhoogde aanmaak van lichaamseigen pijnstillende stoffen. De massage heeft een gunstig effect op hartslag, bloeddruk, huidtemperatuur en de ademhalingsfrequentie. Bovendien werkt een massage rustgevend en kalmerend waardoor angst en spanningen afnemen en/of verdwijnen.

Contra-indicaties

In volgende gevallen is deze massage niet aangewezen: hevige pijn, totale uitputting, infecties, koorts, spataders, flebitis(aderontsteking), trombose, ernstige hartaandoeningen, hypertensie (permanente hoge bloeddruk), oedeem (vochtophoping) of besmettelijke huidaandoeningen. Een buikmassage dient vermeden te worden tijdens de menstruatie en tijdens de eerste drie maanden van de zwangerschap.

 

 


 

Hotstone massage

Hotstone massage is al enkele jaren één van de meest populaire massages.

Massage met hete stenen is een methode die vroeger heel gangbaar was bij indiaanse volkeren. Ze gingen op zoek naar basaltstenen die ze verwarmden om er pijnlijke spieren en gewrichten mee te behandelen. De warmte wordt traag afgegeven en houdt lang aan. Daardoor krijg je een diep en heel ontspannend gevoel. Tijdens de massage trekt de warmte geleidelijk in het lichaam zodat je de spieren heel soepel en ontspannen maakt.

Hotstone therapie is een geweldig intense warmtemassage die een weldaad is voor lichaam en geest. De hitte van de stenen dringen diep door tot in de spieren. Dit verlicht spanningen en geeft je nadien veel energie. Je wordt los gemasseerd met behulp van de warme stenen en olie. Hotstone massage zorgt voor een diepe relaxatie en ontgifting van je lichaam. Deze massagetechniek stimuleert de orgaanfuncties, de stofwisseling en activeert het zelfherstellend vermogen van het lichaam.